Príbeh umenia. Svetový bestseller v slovenčine!

Luxusná knižnica prináša ľudskú šikovnosť a majstrovstvo v podobe unikátnych knižných publikácií. Príbeh umenia sem rozhodne patrí. Encyklopédia z pera uznávaného profesora Ernsta H. Gombricha je v exkluzívnom predpredaji so zľavou 40 % iba do konca júna.

13.06.2017 07:00
debata

Táto encyklopédia vyšla už v desiatkach vydaní a predalo sa z nej viac ako 8 miliónov kusov. Teraz ju nájdete len na www.luxusnakniznica.sk v novej úprave a za špeciálnu cenu v predpredaji. Klasické dielo pokračuje vo svojom triumfálnom postupe v oslovení budúcich generácií a zostáva prvou voľbou pre všetkých nováčikov v poznávaní umenia.

Príbeh umenia Foto: Ikar
Pribeh umenia Príbeh umenia

Fascinujúci Príbeh umenia

Príbeh umenia približuje na takmer 700 stranách fascinujúci a tajomný jazyk umenia i obrazu. Gombrich začína od prehistorických a primitívnych národov a predkolumbovskej Ameriky až po súčasnosť. Objasňuje jednotlivé techniky, berie nás na exkurziu do sveta výtvarnej harmónie, ukazuje podoby svetla a farieb v umení, a venuje sa aj predstavivosti, či vidinám v umení.

„Moje prerozprávanie príbehu umenia jednoduchým jazykom by malo čitateľovi umožniť, aby spoznal všetky súvislosti, a pomôcť mu súvislosti pochopiť ani nie tak prostredníctvom uchvacujúcich opisov diel ako poskytnutím niekoľkých rád naznačujúcich pravdepodobné zámery umelcov,“ vysvetľuje Gombrich.

Bestseller o umení

Táto jedinečná publikácia, z ktorej sa na svete predalo viac ako 8 miliónov výtlačkov, už desaťročia zostáva bezkonkurenčným úvodom do dejín umenia. Vzdeláva a zároveň prináša radosť. Čitatelia všetkých vekových kategórií a vzdelanostnej úrovne na celom svete našli v profesorovi Gombrichovi skvelého rozprávača, ktorý niekoľkými slovami dokáže vysvetliť celkovú atmosféru daného historického obdobia. Vo svojich textoch sa spája poznanie a múdrosť s jedinečným darom priamo pretlmočiť hlbokú lásku k výtvarnému umeniu.

Príbeh umenia Foto: Ikar
Príbeh umenia Príbeh umenia

Najúspešnejšia kniha o umení na svete už vyše 60 rokov ponúka základnú orientáciu v dejinách umenia od najranejších jaskynných malieb až po súčasnú experimentálnu tvorbu. Profesor Gombrich vytvoril ľahko pochopiteľný poriadok v množstve mien, období, slohov či štýlov. Príbeh umenia je neuveriteľne komplexná publikácia obsahuje čiernobiele aj farebné reprodukcie a rozkladacie obrazové prílohy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #luxus #umenie #encyklopédia