Zomrel Michael Bond, tvorca medvedíka Paddingtona

Vo veku 91 rokov zomrel anglický spisovateľ Michael Bond. Tvorca príbehov o medvedíkovi Paddingtonovi skonal 27. júna doma po krátkej chorobe. Smutnú správu potvrdili zástupcovia vydavateľstva Harper Collins.

28.06.2017 16:39
Michael Bond Foto: ,
Tvorca príbehov o medvedíkovi Paddingtonovi Michael Bond skonal vo veku 91 rokov.
debata

Dcéra zosnulého Karen Jankel pre britský denník The Guardian uviedla, že „písanie znamenalo pre jej otca celý život“. „Pre všetkých je to šok. Pre mňa bol najúžasnejším otcom, akého si viete predstaviť. Je skvelé, že po sebe zanechal jeho knihy a Paddingtona, ktorý bude žiť naveky,“ reagovala na úmrtie otca Jankel. „Bolo úžasné, že mohol písať až do smrti,“ dodala.

Thomas Michael Bond sa narodil 13. januára 1926 v meste Newbury v Berkshire. V roku 1958 mu vyšla prvá kniha o spomínanom medvedíkovi Paddingtonovi, ktorý sa neskôr objavil vo viac ako 20 ďalších tituloch vrátane posledného Paddington’s Finest Hour z apríla 2017. Postavičkou sa inšpirovali aj tvorcovia filmov Paddington (2014) alebo Paddington 2, ktorý sa dostane do slovenských kín 30. novembra. V roku 2015 kráľovná Alžbeta II. Bondovi udelila titul CBE (Commander of the Order of the British Empire).

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Medvedík Paddington #Paddington #Michael Bond