Jozef Karika - Čierny rok: Vojna mafie. Nemilosrdný oligarcha ide aj cez mŕtvoly

Mafiánsky boss Peter Štarch. Drogový priekupník Zolo Čonka. Či skorumpovaný úradník Alexander Vokoš. Vracajú sa postavy z bestselleru Čierna hra: Vláda mafie od Jozefa Kariku.

18.10.2017 07:00
debata

Novinka s názvom Čierny rok – Vojna mafie je veľkolepá kriminálna dráma s prvkami trileru o vyvrcholení éry mečiarizmu v 90.rokoch. Ide o voľné pokračovanie hitu Čierna hra: Vláda mafie.

Pozrite si, ako autor Jozef Karika opisuje svoju novinku Čierny rok – Vojna mafie:

O čom teda je nový krimitriler Jozefa Kariku Čierny rok – Vojna mafie?

Jozef Karika - Čierny rok: Vojna mafie Foto: Ikar
Jozef Karika - Čierny rok: Vojna mafie Jozef Karika - Čierny rok: Vojna mafie

Rozpoltený mafiánsky boss Peter Štarch pomáha najlepšiemu kamarátovi sprivatizovať veľkú fabriku. Lenže o miliardový majetok má záujem aj mocný a nemilosrdný oligarcha, ktorý ide cez mŕtvoly.

Plachý drogový priekupník Zolo Čonka rozširuje svoje impérium a sníva o medzinárodnom biznise. Naráža na prekážky, z ktorých najväčšou môžu byť jeho vlastní bratia.

Skorumpovaný úradník Alexander Vokoš rozohráva čoraz nebezpečnejšie hry a preniká až k všemocnému premiérovi, ktorý stráca pôdu pod nohami.

Pešiaci Bobo a Laba sa usilujú prežiť vo vrcholiacom šialenstve deväťdesiatych rokov, keď boli výbuchy a streľba doslova na dennom poriadku.

Všetci zažívajú čierny rok, ktorý sa pre nich ľahko môže stať posledným. Túžili po lepšom živote, vplyve a bohatstve, ale dostanú iba násilie, smrť a temnotu.

Cesta za mocou a vysnívaným rajom sa mení na strmý pád do pekla.

Jozef Karika so svojou knihou Čierny rok: Vojna... Foto: Ikar
Jozef Karika - Čierny rok: Vojna mafie Jozef Karika so svojou knihou Čierny rok: Vojna mafie.

Jozef Karika patrí k najúspešnejším a najobľúbenejším slovenským spisovateľom. Píše o všetkom, čo patrí k životu – aj o tých odvrátených stranách. Práve pre svoje trilery a horory sa stal populárny, no nesnaží sa šokovať za každú cenu.

Dokazujú to mnohé ocenenia vrátane nominácie na Anasoft Litera 2017.

Vypočujte si AUDIO úryvok, z knihy číta Vlado Kobielsky:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Jozef Karika