Láska, detstvo, smrť. Aj o tom je nová kniha Jana Saudka

Český fotograf Jan Saudek zavíta vo štvrtok 16. novembra do Bratislavy, kde v kníhkupectve Martinus predstaví fanúšikom svoju knižnú novinku Dva. Súčasťou stretnutia so známym umelcom bude i uvedenie knihy do života.

14.11.2017 07:00
debata
V knihe Dva Jan Saudek opäť otvára témy ako... Foto: Slovart
Jan Saudek Dva V knihe Dva Jan Saudek opäť otvára témy ako láska na všetky spôsoby, vzďaľujúce sa detstvo a približujúca sa smrť.

V prozaickej publikácii autor otvára témy, ktorým sa intenzívne venoval už v predchádzajúcich tituloch – láska na všetky spôsoby, vzďaľujúce sa detstvo a približujúca sa smrť. Základným pilierom knihy plnej spomienok, zamyslení, vyznaní a priznaní sú pritom Saudkove fotografie, ktoré si jeho obdivovatelia môžu prezrieť i na výstave Neexistující nebo Mizející v Galérii Michalský dvor. Inštalácia potrvá do 20. novembra.

Jan Saudek patrí k z najznámejším a najvýznamnejším českým umeleckým fotografom s nezameniteľným rukopisom. Najčastejším predmetom jeho fotografií je žena, ženské telo či motívy vzťahu ženy a muža, pričom väčšinu svojich modelov zvečnil pri ateliérovej stene. Za svoj život vydal okrem knihy Dva (2017) i publikácie Divadlo života (1980), Život, láska, smrt a jiné takové podružnosti (1994), Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec (2000), Tramvaj noci (2008), Jan Saudek na útěku (2009) či monografiu Saudek (2014).

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #fotograf #Jan Saudek #Dva #Kníhkupectvo Martinus