Brigita Schmögnerová (ed.): Slovenský kapitalizmus a sociálna demokracia

Súbor esejí autorov Richard Filčák, Milan Ftáčnik, Juraj Marušiak, Gabriele Matzner-Holzer, Karol Moravčík, Martin Muránsky, Ľuboš Pavelka, Daniel Škobla a Robert Žanony ponúka pohľad na kapitalizmus v slovenskej realite.

10.12.2017 05:00
debata
Brigita Schmögnerová (ed.): Slovenský kapitalizmus a sociálna demokracia

Knižka reflektuje pohľad občianskeho združenia Progresívne fórum.

"Skutočný horizont knihy je širší než vytyčuje jej názov. Presahuje pohľad na ‚slovenský‘ kapitalizmus do záujmu o situáciu a problémy svetového kapitalizmu. To kvalitu knihy zvyšuje – odvracia od porovincionálnych pohľadov a zaraďuje do širšieho prúdu európskeho ľavicového myslenia, " napísal o knižke ekonóm Ivan Okáli.

Ekonómka, vysokoškolská učiteľka a bývalá politička za SDĽ Brigita Schmögnerová (1947) pôsobila v Kancelárii prezidenta, ako podpredsedníčka vlády pre hospodársku politiku i ako ministerka financií. Bola výkonnou tajomníčkou Európskej hospodárskej komisie OSN i viceprezidentkou Európskej banky pre obnovu a rozvoj v Londýne. Je autorkou vedeckých publikácií, knihy básní Svetlo sa zrodí z tmy i ďalších publikácií – Cúvanie napred, na dohľad či v nedohľadne a Knihy o vládnutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Brigita Schmögnerová #Slovenský kapitalizmus a sociálna demokracia