K. Nádaská, J. Michálek: V Choči je naisto čosi

Naozaj je malebná Modra modrá? Prečo Liptovská Teplička vznikla vďaka mačke? Odkiaľ pochádza voda v Roháčskych plesách? Ako statočná deva zachránila život kráľovi Belovi IV.?

15.12.2017 05:00
debata
Katarína Nádaská, Ján Michálek: V Choči je...
Katarína Nádaská Ján Michálek V Choči je naisto čosi Katarína Nádaská, Ján Michálek: V Choči je naisto čosi

Ktorý uhorský panovník dal Detvanom skrátiť košele? Kto priniesol na Slovensko kávu a tabak? Ako znela zbojnícka prísaha? Odpovede na tieto otázky a veľa ďalších zaujímavostí sa dozviete v tejto pútavo napísanej a krásne ilustrovanej knihe, ktorá vzdáva hold múdrosti našich predkov.

Slovensko oplýva nielen nespočetnými prírodnými krásami a historickými pamiatkami, ale aj bohatou folklórnou tvorbou, ktorá odráža životné skúsenosti a morálne hodnoty starších generácií. Na stránkach knihy, ktorá vychádza s podtitulom Veľké malé dejiny očami našich predkov, prostredníctvom povestí, ktoré si v priebehu stáročí vytvorili a rozprávali, nahliadnete do ich vnímania každodenného života, rodného kraja a menších i väčších dejinných udalostí, ktoré zasiahli do ich osudov.

Autormi knihy sú popredná etnologička a autorka populárnych kníh pre dospelých i deti Katarína Nádaská (1967) a klasik súčasnej slovenskej entografie, profesor Ján Michálek (1932).

Fortuna Libri

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Katarína Nádaská #Ján Michálek #V Choči je naisto čosi