Rút Lichnerová: Hlbiny bezpečia

V knihe esejí autorka cez prizmu večnej témy dobra a zla predostiera zdroje nielen svojich literárnych inšpirácií, ale aj mravných hodnôt a postojov.

26.12.2017 05:00
debata

K tejto reflexii si prizýva spisovateľov, výtvarníkov, filozofov, ale aj svojich blízkych a priateľov. Časť knihy tvoria listy Ivana Kadlečíka adresované Lichnerovej.

Rút Lichnerová: Hlbiny bezpečia

Rút Lichnerová (1951), spisovateľka a teoretička umenia, je autorkou šiestich prozaických kníh a scenáristkou výstav, žije v Banskej Štiavnici, kde vedie Galériu Jozefa Kollára. „O autorke možno povedať, že tvrdošijne a s odhodlaním hľadá vlastnú formu, pretavuje svoj materiál do jedinečnej podoby, že s uvzatosťou sleduje v textoch vlastnú literárnu cestu, na ktorej – ako sama vraví – väčšou chybou ako odlišnosť by bolo prepočutie svojho vnútorného hlasu, nebytie samým sebou, konanie, ktoré nie je v súlade s vlastnou identitou,“ napísala knižná redaktorka Anna Šikulová. S románmi Anna Regina (2006) a Hostina (2015) sa Lichnerová stala po dva razy finalistkou Ceny Anasoft Litera.

LIC

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rút Lichnerová #Hlbiny bezpečia