Ľuba Lesná: Tisícročná žena

Ocitajú sa osamelé v svojom boji, ale nevzdávajú sa. A svojím statočným životom do poslednej chvíle zanechávajú v čitateľoch optimizmus, že predsa len sa raz nastolí pravda a spravodlivosť.

25.01.2018 05:00
debata
Ľuba Lesná: Tisícročná žena
Ľuba Lesná Tisícročná žena Ľuba Lesná: Tisícročná žena

Toto sú štyri príbehy štyroch žien, od antiky po súčasnosť. Sú napísané na základe bájí, ale aj ako beletrizovaná história, podložená zachovanými faktami. Výpovede majú jedno spoločné – túžbu pravdivo a dôstojne prežiť svoj život. Všetky hrdinky týchto príbehov sú obvinené zo zločinov, ktoré nespáchali, alebo bojujú proti nepriateľskej a nespravodlivej štátnej mašinérii. Ocitajú sa osamelé v svojom boji, ale nevzdávajú sa. V knihe svoj iný príbeh predstavia antická kráľovná Klytaimnéstra, neter Gustava Mahlera Alma Rosé, Alžbeta Báthoryčka a dcéra bratislavského antikvariátnika Lýdia Piovarcsyová-Steinerová.

Novinárka a spisovateľka Ľuba Lesná (1954) sa venovala závažným politickým kauzám v Rádiu Slobodná Európa či v Slovenskej televízii. Pred rokom 1989 pôsobila ako divadelná kritička. Napísala niekoľko publicistických kníh a je tiež autorkov divadelných a rozhlasových hier.

Artforum

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ľuba Lesná #Tisícročná žena