Knižná novinka: čistá duša

Čistá duša je pseudonym, ktorý sa vďaka slovným hračkám stal fenoménom slovenského internetu. Kniha je výber z tvorby, ktorá bola zverejňovaná na sociálnych sieťach facebook a instagram, doplnená o doposiaľ nezverejnené texty. Texty sú výplodom bohatej fantázie a nenaplnených túžob, väčšina z nich je intímnych a absolútne osobných.

06.02.2018 05:00
debata
čistá duša
čistá duša čistá duša

Slovné hračky často minimalistickým spôsobom opisujú každodenný život. Opakujúcimi sa témami sú medziľudské vzťahy, láska či frustrácia politickou a spoločenskou situáciou.

O skutočnej identite „čistej duše“ sa nevie takmer nič. Pozornosť sa snaží sústrediť len na svoju tvorbu. „Trpím introvertnou osobnosťou, ktorej nie je ľahké porozumieť. Hĺbavo dokážem debatovať iba s hŕstkou ľudí, preto sa väčšina dialógov odohráva len v mojej hlave. To, čo vidím ráno v zrkadle, je ako môj imaginárny priateľ. Občas je to nepriateľ, vnútorným hlasom sa večne handrkujeme. No a keď chcem niečo povedať nahlas, tak to potichu napíšem, zviniem do rúrky, vložím do fľaše a šmarím do rozbúrených vôd internetu. Odosielateľ nepozná adresáta, adresát nepozná odosielateľa,“ povedala (zrejme) autorka v rozhovore pre fici.sme.sk.

Slovart

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Slovart #pseudonym #Čistá duša