Oľga Feldeková predstavila Minútové romány

Novinku uviedla do života spolu s manželom Ľubomírom Feldekom, tromi vnukmi a novinárkou Tinou Čornou.

29.03.2018 07:00
OĽga Feldeková Foto:
Novinku Minútové romány uviedla Oľga Feldeková do života spolu s manželom Ľubomírom Feldekom, tromi vnukmi a novinárkou Tinou Čornou.
debata

Publikácia obsahuje celkom 89 krátkych beletristických útvarov, glos a postrehov, prostredníctvom ktorých autorka s humorom jej vlastným približuje svoj život a zážitky. „Minútové romány sa píšu celý život, stačí pár minút, aby človek niečo zažil. Ja mám to šťastie alebo smolu, že keď sa vyberiem na ulicu, tak sa mi vždy niečo udeje. Väčšinou to dopadne tak, že z toho vychádzam trápne, ale už som si zvykla. Mám na to svoje roky, aby som sa už nerozčuľovala,“ poznamenala Feldeková, ktorá by si želala, aby každý čitateľ v knižke našiel niečo, čo sám zažil. „Dobre by bolo, keby tam každý našiel príhodu, ktorá sa stala aj jemu, lebo ľuďom sa stávajú príhody, nie len mne sa stávajú. Ale niektorí to pustia jedným okom dnu, druhým von a ja keďže robím miniromány aj do rozhlasu, tak si to všímam, aby som mala o čom písať,“ vysvetlila Feldeková, ktorá sa krátkymi úsmevnými príbehmi prezentuje aj v relácii Sedem televízie Joj.

Veľkú časť svojho rozprávania v knihe venuje tiež spomienkam na rodnú Oravu. „Priznám sa, že čím viac o Orave píšem a spomínam si na ňu, tým mám väčší strach tam zájsť, lebo v tých príbehoch sa môže každý nájsť a keď sa tam niekto nájde, môže mu to byť nepríjemné. A niektorí ľudia sa zase budú hnevať, pretože tam nie sú,“ povedala spisovateľka.

Knihu, ktorú si darovala k dnešným 75. narodeninám, uviedla do života spolu s manželom, spisovateľom Ľubomírom Feldekom, tromi vnukmi a priateľkou, novinárkou Tinou Čornou. „Každý nech si to prečíta a príhodu, ktorá sa mu nebude páčiť, nech vytrhne,“ zavtipkovala Feldeková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oľga Feldeková #Minútové romány