Halloweensky večierok Agathy Christie vyjde prvý raz v slovenčine

Na pulty kníhkupectiev prichádza prvý raz v slovenskom preklade kniha Halloweensky večierok Agathy Christie.

17.07.2018 09:00
debata
Slávna autorka detektívok Agatha Christie. Foto: SITA/AP
Agatha Christie Slávna autorka detektívok Agatha Christie.

Dielo z roku 1969, ktorého hlavným hrdinom je obľúbený belgický detektív Hercule Poirot, je jednou z posledných kníh legendárnej spisovateľky. Z anglického originálu Halloween Party ju do slovenčiny preložila Lenka Cinková.

Počas príprav halloweenskeho večierka, na ktorých sa zúčastňuje aj známa spisovateľka Ariadne Oliverová – svojrázne alter ego Agathy Christie, vyhlási 13-ročná Joyce Reynoldsová, že raz bola svedkyňou vraždy. Nikomu o tom nepovedala, lebo si vraj až neskôr uvedomila, že to bola naozaj vražda.

Dievčaťu, ktoré má povesť chválenkárky, nikto neverí, a tak sa na protest rozhodne odísť. O pár hodín ju však nájdu utopenú v kadi s vodou a jablkami. Otrasená Ariadne Oliverová uvažuje, či Joyce predsa len nehovorila pravdu, a požiada o pomoc svojho priateľa Hercula Poirota.

Agatha Christie (1890 – 1976) je jednou z najpredávanejších spisovateliek všetkých čias. Odhaduje sa, že doteraz sa na svete predali vyše dve miliardy výtlačkov jej kníh. Počas života napísala 66 románov, ktoré aj niekoľko desiatok rokov po jej smrti stále vychádzajú v mnohých krajinách. Svojimi inteligentnými príbehmi a precízne prepracovanými zápletkami oslovuje Christie aj v súčasnosti milióny čitateľov a vďaka úspešným filmovým a televíznym adaptáciám aj milióny divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Agatha Christie #Hercule Poirot #Halloween