Daniel Majling: Zóna

Zabudnite na severskú detektívku, najdrsnejšie príbehy sa odohrávajú na Gemeri!

19.07.2018 05:00
debata
Daniel Majling: Zóna Foto: BRAK
Daniel Majling: Zóna Daniel Majling: Zóna

Alebo ak chcete, v Zóne, tajuplnom priestore medzi Rimavskou Sobotou a Londýnom, kam situoval Majling svoj nový komiksový príbeh. A ako sme u autora zvyknutí, pátranie po záhadne stratenom priateľovi v ňom pôjde ruka v ruke s hľadaním pravdy, zmyslu života a miesta človeka vo vesmíre…

„V roku 1904 som v snahe odpútať sa od otca urobil pokus presťahovať sa do Rimavskej Soboty, ale po pol roku som sa vrátil späť do Prahy. Veci, ktoré som napísal v Sobote, som spálil. Boli strašidelne pochmúrne. Až po návrate do Prahy som v poviedkach V trestaneckej kolónii a Premena objavil pre svoje písanie nový, optimistickejší tón.“ (Franz Kafka, Dopisy Felicii)

„Mnohé životné situácie pred vás kladú otázku: Kto som? Kto naozaj som vo svojej podstate? A kým sa stávam v zlomových, existenciálnych situáciách? Ale až v Lučenci si uvedomíte, že otázka vašej identity sa začína niekde inde. Až tu sa prestanete pýtať: Kto som? A namiesto toho si začnete klásť oveľa nástojčivejšiu otázku: Prečo tu? Prečo práve tu?!“ (Jean-Paul Sartre v príhovore, ktorý počas svojej prvej návštevy Československa v roku 1963 predniesol pri Timravinom pomníku v Lučenci.)

Dramaturg Slovenského národného divadla Daniel Majling (1980), autor komiksu Rudo, sa predstavuje po poviedkach Ruzká klazika opäť komiksovým dielkom.

BRAK

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Daniel Majling #knižné tipy