Vedeli ste, že priemerný Američan každý mesiac vyhodí do odpadkového koša potravinové zvyšky v hodnote 30 dolárov? Príručka pomocou návodov poradí, ako v kuchyni ušetriť, navyše pomôže s revíziou potravinového odpadu. Jedna z jej kapitol dokonca zachádza až do takých detailov, ako sú odpovede na otázky, či je možné konzumovať zelené stopky jahôd, alebo či treba skladovať rajčiny v chladničke.
Autorka rozptyľuje ilúziu, že šetrnejší prístup k jedlu je časovo a finančne náročný. Radí, ako dômyselnejšie nakupovať potraviny, ako pripravovať presnejšie porcie a ako správne používať chladničku.
Dana Gunders pracuje ako vedkyňa v medzinárodnej neziskovej organizácii na ochranu prírodných zdrojov Natural Resources Defence Council (NRDC) a stojí na čele výskumu o možnostiach redukcie potravinového odpadu v USA. Jej výskumné práce o potravinovom odpade publikovali prestížne americké médiá.
V anglickom origináli Waste-Free Kitchen Handbook (Chronicle Books 2015).
Citadella