Helena Chachulová: Jajko zo Zajačieho vŕška

Bola raz jedna lúka. Rástla na nej tráva, žili rôzne zvieratká a kvitli pestrofarebné kvety. Každé ráno vybehol z lesa zajko Jajko, prekotrmelcoval lúku, pohryzkal ďatelinku a ponaháňal motýle. Nie je však len dajaký obyčajný zajko...

23.08.2018 05:00
debata
Helena Chachulová: Jajko zo Zajačieho vŕška
Helena Chachulová Jajko zo Zajačieho vŕška Helena Chachulová: Jajko zo Zajačieho vŕška

Jajko zo Zajačieho vŕška je úplne, ale úplne iný, než si viete predstaviť. Je to veľký výmyselník, odvážny cestovateľ a najlepší kamarát ježka Bežka. Keď sa tí dvaja zoznámia s včielkou Vrtielkou, zažijú spolu také neuveriteľné dobrodružstvá, o akých sa im ani nesnívalo. Zaletia si do Afriky, potápajú sa v mori, nosia sa na slonovi, naučia africké včely stavať snehuliaka a keď sa vrátia domov, všetko porozprávajú celkom tak, ako je to v tejto knižke krátkych poviedok a sviežich básničiek pre najmenších čitateľov.

Helena Chocholová po dvoch básnických zbierkach Prelúdium a S citom vydala novú knižku, tentoraz venovanú deťom od troch rokov.

Aby knižka bola ľahká i zaujímavá, skombinovala prózu s básničkami. Na konci je zábavná vsuvka s hieroglyfmi – obrázkovým písmom egyptských faraónov. Menšie deti si môžu s pomocou rodičov podľa obrázkovej a znakovej abecedy prečítať mená zvieratiek, aj napísať resp. nakresliť svoje meno, mená zvieracích miláčikov, kamarátov a pod.

Vydavateľstvo Matice slovenskej

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #detská kniha #Vydavateľstvo Matice slovenskej #Helena Chachulová