Danka Bodnárová, Mišo Hudák: Atlas sôch

Hrubá ilustrovaná kniha s podtitulom Povojnové umenie v uliciach mesta Košice sa vás bude snažiť vyhnať do ulíc mesta, aby ste znova objavovali sochy, mozaiky, plastiky, fontány a reliéfy.

08.09.2018 06:00
debata
Danka Bodnárová, Mišo Hudák: Atlas sôch Foto: Východné pobrežie
Danka Bodnárová, Mišo Hudák: Atlas sôch Danka Bodnárová, Mišo Hudák: Atlas sôch

Atlas sôch chce ukázať bohatosť a rozmanitosť verejných priestorov mesta na celom jeho území. Atlas sôch je pokusom o vytvorenie základného zoznamu povojnových modernistických diel, ktoré sprevádzali nebývalý a dramatický rozvoj a rast mesta Košice spôsobený výstavbou železiarní.

Atlas sôch nakreslila „ministerka megalománie Východného pobrežia“ Danka Bodnárová a zmapoval a pripravil „minister demagógie Východného pobrežia“ Mišo Hudák. Na knihe spolupracovali Peter Anna, Juraj Gembický, Dana Kušnírová, Peter Beňo, Milan Kolcun, Mirka Vargová a Creative Industry Košice. " Danka Bodnárová vyštudovala architektúru a pustila sa do podnikania v oblasti street food. Mišo Hudák sa venuje prevažne dokumentárnemu filmu. Študoval ho na VŠMU v Bratislave, architektúru a nové médiá na Technickej univerzite v Košiciach.

Východné pobrežie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #knižné tipy