Vyjde nová kniha o Joy Division, prinesie exkluzívne spomienky členov

Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Joy Division sa môžu tešiť na knihu This Searing Light, the Sun and Everything Else: Joy Division - The Oral History.

25.09.2018 10:59
HUDBA: Peter Hook Foto: ,
Basgitarista a spevák Peter Hook, spoluzakladateľ skupiny Joy Division počas koncertu Peter Hook & The Light: Unknown pleasures v bratislavskom klube MMC v roku 2012.
debata

Novinka sa dostane na britský trh 7. marca a na americký 23. apríla 2019. Jej autorom je niekdajší redaktor hudobného magazínu New Musical Express (NME) Jon Savage, ktorý sa už podieľal na dokumente Joy Division z roku 2008.

Kniha ponúkne rozhovory s pôvodnými členmi kapely Bernardom Sumnerom, Petrom Hookom a Stephenom Morrisom. Prispeli do nej tiež manželka zosnulého lídra Iana Curtisa Deborah Curtis alebo grafik Peter Saville.

Kapela Joy Division vznikla v roku 1976 v Salforde a tvorili ju spomínaní Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris. Debutovala EP nahrávkou An Ideal for Living (1978).

O rok neskôr ponúkli aj prvý album Unknown Pleasures. Druhú a zároveň poslednú štúdiovku Closer vydali 18. júla 1980, teda presne dva mesiace po tom, ako spevák Ian Curtis spáchal vo veku 23 rokov samovraždu.

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #memoáre #Joy Division