Juli Zeh: Prázdne srdcia

Čo presne sa za malou firmou nazvanou Most skrýva, nikto presne nevie. Pretože za fasádou nenápadných kancelárskych priestorov funguje lukratívny obchod so smrťou. Politický triller z Nemecka blízkej budúcnosti vypovedá o ohrozeniach demokracie, a zároveň je to desivý psychologický príbeh o generácii, ktorá stratila vieru, presvedčenie a ktorej srdcia sú prázdne.

19.10.2018 05:00
debata
Juli Zeh: Prázdne srdcia
Knižná novinka Juli Zeh: Prázdne srdcia

Britta Söldnerová a jej obchodný partner Babak Hamwi nemajú ilúzie. Sú pragmatickí a možno práve preto sa tak dobre zariadili v súčasnej spoločnosti. Vyrovnali sa s tým, ako je svet usporiadaný, a nechcú byť zodpovední za to, čo zle funguje. Namiesto toho si spoločne založili malú firmu s názvom Most a zbohatli. Keď Mostu hrozí, že na trh prenikne konkurencia, Britta sa snaží urobiť všetko pre to, aby ju odstránila. Lenže svojich protivníkov podcenila. Britta, Babak a Most sa ocitnú v nebezpečenstve…

Román Prázdne srdcia je provokatívny, strhujúci a aktuálny. Nemecká spisovateľka Juli Zeh (1974) študovala právo a literatúru, pôsobila tiež ako novinárka. Za svoj prvý román Orli a anjeli (2001), odohrávajúci sa v prostredí drogovej mafie a vysokej politiky získala Nemeckú literárnu cenu za najlepší knižný debut. V nemeckom origináli Leere Herzen (Luchterhand 2017). Preložila Paulína Čuhová Šedíková.

Kniha vyšla vo vydavateľstve Inaque.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #literatúra #Juli Zeh #Prázdne srdcia