Pavol Rankov: Legenda o jazyku

Jeseň 1972. Vlasy hipíkom stále dorastajú a bigbít je čoraz tvrdší. Okupačná sovietska armáda sa v ČSSR cíti ako doma a súdruh Biľak vystupuje na zasadnutí ÚV KSČ so zásadnou správou.

29.10.2018 05:00
debata
Pavol Rankov: Legenda o jazyku
Pavol Rankov Legenda o jazyku Pavol Rankov: Legenda o jazyku

Palestínske komando zavraždí na olympiáde niekoľko športovcov, ľavicoví teroristi Baader a Meinhofová sedia v nemeckom väzení, z Československa je unesené ďalšie lietadlo.

Táňa, Tomáš, Martin a Klára majú devätnásť a zvedavo pozorujú svet okolo seba. Sú v prvom ročníku štúdia histórie, takže najviac ich zaujíma, či honosný relikviár, ktorý bude otvorený v rámci rekonštrukcie Svätovítskeho chrámu, naozaj ukrýva jazyk Jana Nepomuckého.

Spisovateľ, autor poviedok i niekoľkých románov Pavol Rankov (1964) debutoval v roku 1995 knihou poviedok S odstupom času, za ktorú získal literárnu Cenu Ivana Kraska. Jeho knihy vychádzajú v prekladoch a je držiteľom niekoľkých medzinárodných literárnych cien. Venuje sa tiež knihovede a teórii masovej komunikácie, pôsobí na Katedre knižničnej a informačnej vedy Univerzity Komenského.

Kniha vyšla vo vydavateľstve Slovart.

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Československo #normalizácia #Pavol Rankov