Hana Lasicová a Katarína Mikulíková - Oteckovia. Seriál má aj knižnú podobu

Nová kniha Oteckovia, ktorá vznikla na základe populárneho seriálu, sa stala jednou z najžiadanejších a najpredávanejších na nedávnej Bibliotéke.

16.11.2018 07:00
debata
Hana Lasicová, Katka Mikulíková - Oteckovia. Foto: IKAR
Hana Lasicová, Katka Mikulíková, Oteckovia Hana Lasicová, Katka Mikulíková - Oteckovia.

Evidentne nás zákulisie obľúbených seriálov zaujíma. Tajomstvá z nakrúcania, nezverejnené scénky, fotografie – to všetko išlo na dračku. Bola to masovka, vyjadrili sa mnohí, ale neprekážalo to. Najmä detí bolo neúrekom.

A herci si krst knihy Oteckovia, aj samotnú autogramiádu doslova užívali.

„Tešíme sa, že tí ľudia a najmä decká prišli kvôli nám. Radi sa im popodpisujeme a dáme aj nejaké fotografie,“ usmieval sa Braňo Deák, ktorý hrá v seriáli Alexa Beckera.

„Je úžasné, že knižka uzrela svetlo sveta a že bude rovnako úspešná ako seriál. Už som si ju stihol prelistovať a naozaj vystihuje ducha toho seriálu. Je veselá, je tam mnoho fotiek – nielen to, čo sme nakrúcali, ale situácie pomedzi tým,“ pridáva sa Filip Tůma, alias Vlado Bielik.

Ma krste knihy Oteckovia. Foto: Dušan Kittler, IKAR
Oteckovia, krst knihy Ma krste knihy Oteckovia.

„Je to šikovná záležitosť, ktorá určite prinesie osoh čitateľom, aj autorom,“ dodáva Vlado Kobielsky, seriálový Marek Bobula.

Nepodarené zábery, pokazené klapky či záchvaty smiechu. Aj to sú Oteckovia. Kniha však obsahuje aj rôzne kvízy či hry.

„Kniha k seriálu Oteckovia sa naozaj vydarila. Je krásna svojím grafickým prevedením, je veľmi hravá a zaujímavá svojím obsahom,“ poznamenala generálna riaditeľka vydavateľstva Ikar Gabriela Belopotocká.

Autogramiáda na krste knihy Oteckovia. Foto: Dušan Kittler, IKAR
Oteckovia, autogramiáda Autogramiáda na krste knihy Oteckovia.

Kniha Oteckovia

Scenáristky seriálu Hana Lasicová a Katarína Mikulíková sa rozhodli potešiť divákov, vďaka čomu vznikla knižná novinka Oteckovia.

„Keďže seriál sa stal po prvej sérii taký populárny, pustili sme sa do knihy. Je to klasická fanúšikovská kniha – je pomerne hrubá, je v nej veľa fotografií z natáčania, rozhovory s hercami, pikošky zo zákulisia. Sú tam kvízy. Pracovali sme na nej niekoľko mesiacov,“ dodávajú autorky Hana Lasicová a Katka Mikulíková.

Na krste knihy Oteckovia autorky Hana Lasicová... Foto: Dušan Kittler, IKAR
Oteckovia, krst knihy Na krste knihy Oteckovia autorky Hana Lasicová (vľavo) a Katarína Mikulíková s moderátorom Romanom Juraškom.

Priaznivci Oteckov sa tak dozvedia viac o všetkom, čo sa deje pred, ale aj za kamerami.

„Je to naozaj úžasná kniha,“ tvrdí riaditeľ Markízy Matthias Settele. „Museli sme prejsť dlhú cestu, aby sme takúto knihu pripravili.“

Kniha Oteckovia sa krstila na Bibliotéke. Foto: Dušan Kittler, IKAR
Oteckovia, krst kihy Kniha Oteckovia sa krstila na Bibliotéke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Hana Lasicová #Oteckovia