Barbora Dvořáková Hatráková: Tatove odkryté dejiny

Spomienky dcéry, ktorá prežila podstatnú časť života vedľa svojho otca. Opisujú všetko podstatné, vysvetľujú českosť mena slovenského historika i okolnosti, ako sa prihodilo, že Pavel Dvořák sa stal jedným z najznámejších historikov, spisovateľov, televíznych scenáristov a moderátorov.

18.11.2018 05:00
debata
Barbora Dvořáková Hatráková: Tatove odkryté dejiny
Barbora Dvořáková Hatráková Tatove odkryté dejiny Barbora Dvořáková Hatráková: Tatove odkryté dejiny

„Vždy, keď som niekde s mojím tatom, jedno, či ideme po Bratislave, či sme na výlete, na lyžiarskom svahu (áno, aj po osemdesiatke je vášnivým lyžiarom), alebo keď pred cintorínmi kupujeme na Dušičky sviečky (je to náš každoročný rituál, bohužiaľ, z roka na rok sviečok pribúda), som svedkom toho, ako sa k nemu ľudia hlásia: Pán Dvořák, čítali sme vaše knihy, videli vaše filmy, boli sme na vašej besede… Až ma udivuje, koľko Slovákov sa zaujíma o históriu,“ píše autorka.

Známy historik, publicista, popularizátor dejín a vydavateľ Pavel Dvořák (1937) je autorom množstva kníh, v ktorých priblížil kapitoly z dejín Slovenska najširšiemu publiku. Za všetky spomeňme štvordielne Odkryté dejiny či sériu Stopy dávnej minulosti.

Autorkou knižky je jeho dcéra, novinárka Barbora Dvořáková Hatráková (1966). Knižku venovala predčasne zosnulému bratovi Jakubovi, ktorý bol fotografom a autorom vizuálnej úpravy knižiek Dvořákovho vydavateľstva.

Vydavateľstvo RAK

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Pavel Dvořák #Barbora Dvořáková Hatráková