Natália Michalovová: Internetové šialenstvo

Aká je vlastne cena našej identity na čiernom trhu dát? Naše osobné údaje na Facebooku majú hodnotu od 2 do 12 dolárov, celý náš digitálny život stojí 800 eur. Avšak, pokiaľ sa kyberkriminálnik dostane ku kompletnému balíku informácií, teda nielen k našim osobným údajom, ale aj k číslam našich kreditných kariet, bankových účtov, vstupným údajom do našich súkromných internetových kont, cena za takýto „husársky kúsok“ narastie na cca 850 eur.

11.01.2019 05:00
debata
zväčšiť Natália Michalovová: Internetové šialenstvo
Natália Michalovová Internetové šialenstvo Natália Michalovová: Internetové šialenstvo

Keby bol Facebook štátom, so svojím celosvetovým ročným príjmom vo výške 39,3 miliardy za rok 2017 by bol 90. najbohatším štátom na svete. Keby táto „Republika Facebook” aplikovala na svojich obyvateľov rovnakú daňovú politiku, ktorú aplikuje na rast svojich ziskov, tí by nepoznali slovo daň…

Kniha pojednáva o internetových spoločnostiach, ktoré sa stávajú akousi mimosystémovou temnou silou globálnej ekonomiky i politiky. Autorka, advokátka a publicistka Natália Michalovová, píše o daňových nedoplatkoch spoločností ako Google, Apple či Facebook a ich nejednoduchom vymáhaní, o zneužívaní osobných údajov zo strany týchto gigantov, o nových daňových fenoménov (tzv. influencer, jeho zodpovednosť a zdanenie), falšovaní e-tovaru i o slobode slova v ére internetových médií. Publikácia vychádza ako e-kniha.

Natália Michalovová / Martinus

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #internet #Natália Michalovová