Marián Hatala, Petra Goldflamová Štětinová: Dva vorvane na dne vane

Šesťdesiatosem poetických, rýmovaných nonsensov, ktorými Marián Hatala voľne nadväzuje na ním zostavenú a z nemčiny preloženú antológiu Nočný spev sardinky v plechovke.

15.03.2019 05:00
debata
zväčšiť Marián Hatala, Petra Goldflamová Štětinová: Dva...
Marián Hatala, Petra Goldflamová Štětinová Dva vorvane na dne vane Marián Hatala, Petra Goldflamová Štětinová: Dva vorvane na dne vane

Kniha česko – slovenskej dvojice sprostredkúva priam samopašnú literárnu a výtvarnú hru, v ktorej sa rúcajú všeobecne zaužívané predstavy o mimojazykových a jazykových súvislostiach, platia iné príčiny a nastávajú iné následky. Podľa autorov je svet ľudí, zvierat či kvetín miestom pre množstvo absurdít, paradoxov a zdanlivých nezmyslov. Obaja ich odkrývajú so zmyslom pre humor a poéziu, pričom ich úsilie umocňuje nápadité grafické stvárnenie knihy.

Básnik Marián Hatala (1958) študoval slovakistiku a germanistiku, prvé básne publikoval knižne v roku 1990. Prešiel rôznymi zamestnaniami, bol i šéfredaktorom týždenníka Mosty. Venuje sa vydavateľskej činnosti, píše tiež pre deti a mládež a prekladá. Spoluautorkou knihy je česká výtvarníčka a scénografka Petra Goldflamová Štětinová (1970)

Petrus

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižná novinka #Marián Hatala #Petra Goldflamová Štětinová