Neil Gaiman: Nikdekoľvek

Pod ulicami Londýna sa rozprestiera svet, o ktorom väčšina z nás nikdy nepočula. Je to svet príšer, svätcov, vrahov a anjelov, rytierov v lesklej zbroji aj bledých diev v čiernom zamate. Svet tých, ktorí doň prepadli štrbinami z nášho, horného sveta.

16.05.2019 05:00
debata
zväčšiť Neil Gaiman: Nikdekoľvek
Neil Gaiman Nikdekoľvek Neil Gaiman: Nikdekoľvek

Richard Mayhew žil ako celkom obyčajný človek, až kým nezachránil dievča, čo sa pred ním zrazu objavilo zranené na ulici. Ani sa nenazdal a ocitol sa vo svete, o akom sa mu nesnívalo v najhorších – a ani najlepších – snoch. Román podľa autorovho scenáru k „urban fantasy“ seriálu pre televíziu BBC.

Anglický autor Neil Gaiman (1960) debutoval knihou o popovej skupine Duran Duran. Neskôr začal spolupracovať s ilustrátorom Davom McKeanom a spoločne stvorili komiksovú minisériu Čierna orchidea (Black Orchid, 1988). Ako autor komiksových scenárov sa preslávil najmä sériou Sandman (vychádzala v rokoch 1989 až 1996), za ktorú dostal niekoľko významných ocenení, a v roku 1991 za ňu ako prvý dostal literárnu cenu za najlepšiu fantasy poviedku (World Fantasy Award). Gaiman je považovaný za tvorcu moderného komiksu, viacžánrových kníh pre všetky vekové kategórie.

Z anglického originálu Neverwhere (BBC Books 1996) preložil Frank Patrick.

Slovart

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižná novinka