Julia Dahl: Neviditeľné mesto

Pár mesiacov po tom, ako sa Rebeka narodila, ju jej mama, chasidská Židovka z Brooklynu, opustila a vrátila sa k svojmu náboženstvu.

24.05.2019 05:00
debata
Julia Dahl: Neviditeľné mesto

Dievčatko vychoval otec. Študovala žurnalistiku a keď spromovala, presťahovala sa do New Yorku, aby si splnila sen a stala sa novinárkou vo veľkomeste. Láka ju aj myšlienka byť bližšie pri matke, ktorá pravdepodobne stále žije v chasidskej komunite v Brooklyne.

Rebeku ako reportérku zavolajú, aby napísala o prípade zavraždenej chasidskej ženy. Zistí, že medzi newyorskou políciou a ultra-ortodoxnou židovskou komunitou existuje nepísaná dohoda, podľa ktorej to, čo sa stane v tejto uzavretej komunite, si ona vyrieši sama a polícia nezasahuje… Hrozí, že vražda chasidskej ženy nikdy nebude vyšetrená, pochovajú ju bez pitvy a vrah unikne bez trestu. Prvá knižka autorky zo série kriminálnych príbehov s hlavnou hrdinkou Rebekou Robertsovou.

Americká novinárka a spisovateľka Julia Dahl (1977) sa špecializuje na kriminálny žáner, jej knižný debut Neviditeľné mesto bol nominovaný na Edgarovu cenu a denník Boston Globe ho vyhlásil za jednu z najlepších knižiek roku 2014.

V anglickom origináli Invisible City (Minotaur 2014).

Lindeni

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #Julia Dahl