Ariel Levy: Proti všetkým pravidlám

„Odmalička mi hovorili, že som príliš živelná, príliš prudká, že je ma príliš,“ píše spisovateľka a novinárka vo svojich výnimočných memoároch.

15.06.2019 05:00
debata
Ariel Levy: Proti všetkým pravidlám

Ako mladá žena sa rozhodla, že ak sa stane reportérkou, perfektne sa spojí jej sila i všetky túžby. Stane sa profesionálnou objaviteľkou, druhom ženy, ktorá je slobodná vo všetkom, čo si vyberie. Zažije však aj nepredstaviteľné sklamania, kvôli ktorým sa musí vzdať mnohých svojich ilúzií.

Levy zachytáva v knižke nielen vlastný život, ale aj našu komplikovanú súčasnosť. Je to príbeh o veľkej láske i obrovských stratách, o závislosti, homosexualite a veľkej ženskej sile. „Domnievala som sa, že som tie divoké živly vo mne, tú energiu, nenásytnosť, lásku skrotila a ukotvila v živote, v ktorom sa dali udržať na uzde. Ale ony explodovali.“ Americká novinárka a spisovateľka Ariel Levy (1974) dvanásť rokov prispievala ako redaktorka do časopisu New YorkMagazine. Od roku 2008 je stálou členkou redakcie časopisu The New Yorker. Vo svojej novinárskej a reportérskej práci sa zaujíma predovšetkým o silné a výnimočné ženské osobnosti z oblasti kultúry, športu či politiky.

V anglickom origináli The Rules Do Not Apply (Random House 2017). Preložila Alexandra Strelková.

Absynt

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #Ariel Levy