Denis Thériault: Chlapec, ktorý patril moru

V nehostinnom kúte Kanady, na severnom výbežku zálivu svätého Vavrinca, kde vietor prečesáva husté hrivy lesov a vzdúva morské vlny, kde oblohou víria albatrosy a v tuhej zime prikrýva krajinu hlboký sneh, vzniklo veľké priateľstvo dvoch osamelých chlapcov.

22.06.2019 05:00
debata
Denis Thériault: Chlapec, ktorý patril moru
Denis Thériault Denis Thériault: Chlapec, ktorý patril moru

Spoločne unikali do magického podmorského sveta vo vlastnej fantázii, snívajúc o mieste, kam skutočne patria, ktoré zahojí ich žiaľ zo straty rodičov. Postupne sa však pre jedného z nich hranica medzi fantáziou a realitou začala nebezpečne vytrácať a jeho priateľa vystavila ťažkej skúške: zachovať kamarátovi vernosť na ceste, ktorá nevyhnutne speje do tragédie.

Poeticko-fantazijný príbeh o priateľstve a sile predstavivosti, o bolesti zo straty milovaného človeka a odvekej túžbe niekam patriť.

Québecký spisovateľ Denis Thériault (1959) vyštudoval psychológiu a v súčasnosti sa venuje písaniu románov a scénárov. Jeho prvotina Chlapec, ktorý patril moru získala niekoľko literárnych ocenení. Jeho druhý román, Podivuhodný život osamelého poštára preložili do viac ako pätnástich jazykov.

Vo francúzskom origináli L’iguane (XYZ 2001). Preložila Kristina Hečková.

Lindeni

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Denis Thériault