Ján Lisý, Aneta Čaplanová, Marián Vongrej: Dejiny ekonomických teórií

Kto sa zaujíma o ekonomické teórie a chce ich spoznať má jednoduché riešenie. Kúpi si, alebo si požičia v knižnici monografiu Dejiny ekonomických teórií. Autorský kolektív viedol Ján Lisý z Ekonomickej univerzity v Bratislave. Medzi jeho spoluautorov patria Anetta Čaplánová a Marián Vongrej.

21.07.2019 05:00
debata (1)
História ekonomických teórií: Vadimír Bačišin
História ekonomických teórií Vadimír Bačišin História ekonomických teórií: Vadimír Bačišin

Najstaršie ekonomické názory vznikajú už v staroveku. Čitateľ knihy získa plastický pohľad na podstatu jednotlivých myšlienkových prúdov v chronologickom poradí. Je to od klasickej ekonómie až po najnovšie teoretické smery.

Publikácia Dejiny ekonomických teórií sa podrobne venuje vývojovým etapám ekonomickej vedy, rôznym školám a smerom ekonomických teórií.

Čitateľ v nej nájde aj podrobné informácie o vedúcich predstaviteľoch ekonomickej vedy, najmä o tých, ktorí sa najviac podieľali na jej rozvoji.

Uvádzané teórie sú zdrojom a východiskom moderných teórií trhového hospodárstva, o ktoré sa opiera prax vyspelých trhových ekonomík.

Autori sa sústredili najmä na tie teórie, ktoré ovplyvňujú súčasné ekonomické dianie. Kniha nie je určená len pre odborníkov, ale aj pre všetkých, ktorí chcú vedieť o ekonomickej teórii o niečo viac.

Wolters Kluwer, 2018

1 debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #ekonómia #Ján Lisý #Aneta Čaplanová #Marián Vongrej