Jaromír Slušný: Kriminálne príbehy z čias nedávnych

Kniha odkrýva pozadie najznámejších i menej známych kriminálnych prípadov, ktoré otriasli pokojným životom obyvateľov Československa.

16.08.2019 05:00
debata
Jaromír Slušný: Kriminálne príbehy z čias nedávnych

Príbehy ukazujú, že zločinné myšlienky sa nerodia iba v hlavách ľudí zo spodiny. Rovnako dobre sa na šikmé chodníčky môžu dostať otcovia rodín, naoko milujúci manželia alebo vysokopostavení jedinci. Nechajte na seba dýchnuť minulosť z jej odvrátenej strany. Znovu sa začítajte do prípadov z hlavných novinových titulkov, napríklad do kauzy Ľudmily Cervanovej alebo prípadu „fantóma“ Jozefa Slováka, no chladnými vás nenechajú ani tie menej známe, ktoré autor prerozprával s napínavou atmosférou.

Jaromír Slušný (1949) vyštudoval archívnictvo a pôsobil ako vysokoškolský učiteľ v Bratislave i Prahe. Základom jeho publikačnej činnosti sú dejiny boja spoločnosti proti rôznym prejavom trestnej činnosti. Napísal publikácie Světové dějiny policie (starověk) (2002) a Historie světové policie (středověk, novověk) (2006). Je spoluautorom Stručných dejín polície v Európe (1995). Lindeni

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #Jaromír Slušný