Juraj Kováčik: Všetky jeho svety

Andrej Kľučinský je teoretický fyzik a vďaka skúmaniu paralelných vesmírov sa mu podarí nájsť spôsob, ako napraviť chyby, ktorých sa dopustil a znovu nájsť lásku, o ktorú prišiel.

03.10.2019 05:00
debata
Juraj Kováčik: Všetky jeho svety

Dokáže to? Má vôbec šancu uspieť? Dovolia mu bohovia, osud alebo vesmír, aby znovu získal ženu, ktorú už raz vlastnou vinou stratil?

Keď rozmýšľame o tom, čo bude, naša budúcnosť je pred nami ako rozvetvený strom. Putujeme zdola a na každom rozvetvení sa rozhodujeme, ktorou cestou sa vyberieme. Nikdy nevidíme celý strom, netušíme, čím všetkým sme kedy mohli byť, kam všade sme sa mohli dostať. Zo všetkých možností poznáme len tú jednu líniu nášho života, ktorú skutočne žijeme; tie ostatné si môžeme len predstavovať. Čo by bolo keby. Ale čo ak je život skôr ako putovanie po rukáve utkanom z riedkej sieťoviny. Postupujeme po vlákne a je pravda, na každom uzle si môžeme vybrať, ktorým smerom sa vydáme. Ale nech si vyberieme na križovatke tú alebo onú cestu, nikdy nedoputujeme nikam inam, ako na druhý koniec rukáva. Nemôžeme sa stať niekým, kým nám nie je súdené sa stať… Juraj Kováčik (1964) je fotograf-krajinár, predajca kníh, venoval sa i finančným analýzam. V roku 2011 vydal knihu fotografií Tatry. Jeho literárny debut V panoramatickom kine vyšiel v roku 2018. Študoval na MFF UK štatistiku, pracoval ako kulisár a predavač v kníhkupectve. Po roku 1990 začal študovať na VŠVU na katedre fotografie, ale zo školy opäť odišiel a začal pracovať v kníhkupectve. Venoval sa aj publicistike a editoval on-line magazín o výtvarnom umení.

Slovart

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #Juraj Kováčik