Knižné novinky plné fantázie pre deti

Vyberte si z knižných noviniek určených pre detského čitateľa.

18.11.2019 05:00
debata
Štyria mačkatieri

Alexandra Pavelková: Štyria mačkatieri

Jedného dňa sa život v dome so záhradou navždy zmení. V ten deň totiž majitelia domu zachránia opustené mačiatka a zoberú ich k sebe. Kniha plná dobrodružstiev a zlodružstiev týchto chlpáčov poteší nielen predškolákov a mladších školákov, ale dozaista zaujme aj ich rodičov.

Kde sú včely

Zuzana Štelbaská: Kde sú včely
Tento vzrušujúci príbeh sa odohrá pred vašimi očami ako na filmovom plátne. Začne sa v momente, keď Eva utečie z domu, pričom jej kroky budete sledovať spolu s utajenou rozprávačkou. Sem-tam vám vyšle o sebe signály, niekedy ponúkne vtipné komentáre alebo vás nečakane prekvapí rôznymi otázkami. Kto teda tento príbeh rozpráva a prečo sa až do konca chce pohrávať s vašou zvedavosťou? Ani Eva nechápe. To, čo sa stalo jej, by sa mohlo stať hocikomu. Vynechali sme niečo? Aha! Čo s tým všetkým vlastne majú tie včely?

denisa fulmeková

Denisa Fulmeková: Ňuňo
V trochu bláznivej rodinke Inge a Jožka Milých sa veci často zvrtnú nečakaným smerom a s príchodom neposedného psíka sa dvojica ocitá takmer v roli rodičov. O Ňuňa sa totiž treba nielen postarať, ale ho aj ochrániť pred rôznymi nástrahami. Napríklad sa stretne zoči-voči s diviakom i medveďom, ale nájde tiež strateného papagája, blysne sa v televíznej relácii či dostane psie vysvedčenie. No najťažšia skúška ho ešte len čaká, a to, keď sa manželom narodí bábätko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Štelbaská #knižné tipy #Alexandra Pavelková