Jozef Šétaffy: Zabudnuté prípady inšpektora Šétaffyho

V medzivojnovom období sa inšpektor Šétaffy preslávil vysokou úspešnosťou pri vyšetrovaní pridelených kriminálnych prípadov a neštandardnými postupmi pri odhaľovaní zločinu a jeho páchateľov.

30.01.2020 06:00
debata
Zabudnuté prípady inšpektora Šétaffyho Foto: Marenčín PT
zabudnute pripady inspektora Setaffyho Zabudnuté prípady inšpektora Šétaffyho

Mal povesť dôsledného a nekompromisného kriminalistu, pritom rešpektoval zákonné práva páchateľov, ich ľudské slabosti a ťažké životné situácie.

Preto ho aj mnohí ľudia z podsvetia považovali za korektného „partnera“ a mnoho ráz s ním spolupracovali pri objasňovaní najťažších prípadov. Povrávalo sa, že niektorí páchatelia, keď sa dozvedeli, že ich „prípad“ vyšetruje inšpektor Šétaffy, sa prišli sami prihlásiť s vedomím, že budú tak či tak odhalení, ale zároveň aj s oprávnenou nádejou, že pán inšpektor to zohľadní pred sudcom ako poľahčujúcu okolnosť.

Inšpektor Šétaffy sa zapísal do histórie medzivojnovej Bratislavy ako kriminalistická legenda. Spomienky na najzaujímavejšie prípady uchoval vo svojom archíve. Z autentických materiálov jeho vnuk Jozef Šétaffy zostavil túto knihu a zdokumentoval zaujímavý životný príbeh tejto legendárnej postavy starej Bratislavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy