Chris Greenhalgh: Miloval jsem Ingrid Bergmanovou

Bohémsky fotograf Robert Capa hľadá útechu v náručí filmovej hviezdy Ingrid Bergmanovej. Nezáväzný flirt prerastá do vášnivého vzťahu. Do hry však vstúpia okolnosti, ktoré nikto z nich nemôže predvídať.

21.03.2020 15:38
debata
Chris Greenhalgh: Miloval jsem Ingrid Bergmanovou Foto: Metafora
miloval jsem ingrid bergmanovou Chris Greenhalgh: Miloval jsem Ingrid Bergmanovou

Je marec 1945. Vojnový fotograf Robert Capa, preslávený svojimi fotografiami zo španielskej občiansej vojny i z vylodeiaí Spojencov v Normandii, zoskakuje padákom na nemecké územie, aby zdokumentoval postup víťaziacej americkej armády.

Strih. V Graumanovom Čínskom divadle v Los Angeles sa udeľujú ceny Akadémie filmového umenia a vied. Cenu za nejlepší ženský herecký výkon preberá pôvabná herečka Ingrid Bergmanová, manželka zubára Pettera Lindströma a matka malej dcéry.

Strih. O tri mesiace neskôr. Paríž. Stretnú se v lobby hoteli Ritz a v momente, keď okuzlený Capa nechá podo dvermi herečkinej izby pozvanie na večerui, začína milostná aféra ako žiadna iná. Nezáväzný flirt prerastá do vášnivého vzťahu, sužovaný komplikovanými charaktermi a emocionálnou záťažou oboch protagonistov.

Bohémsky fotograf Capa najradšej trávi rána čítaním vo vani a popoludnia stávkovaním na dostihoch. Jeho bezstarostnosť je však len fasádou. Vo vnútri ho zvierajú spomienky na vojnu, samovraždu otca a tragická smrť bývalej milenky. V náručí Ingrid Bergmanovej hľadá spásu, ale musí najprv poraziť svojich démonov. Bergmanová manévruje medzi prehýrenými nocami vo svetlách Paríža a manželstvom bez iskry a chce sa vyhnúť škandálu. Do hry však vstúpia okolnosti, ktoré nikto z nich nemôže predvídať. (česky)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy