Literatúra ku štúdiu je dostupná na vypožičanie online

Knižnice sa aj počas opatrení proti novému koronavírusu snažia poskytovať služby svojim čitateľom. V týchto dňoch ponúkajú rôzne virtuálne služby i elektronické knihy.

12.04.2020 07:00
debata

Knižnica na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite (SPU) ponúka študentom a vedcom viaceré elektronické služby. Využívať môžu napríklad digitálnu knižnicu či virtuálnu študovňu. Bežné prevádzkové a výpožičné hodiny sú zrušené a knižnica je až do odvolania zatvorená.

Funkčné však zostávajú Online katalóg a Digitálna knižnica, kde je možné nájsť plné texty voľne dostupných publikácií. Cez e-výpožičky Flexibooks sa zasa dajú dočasne stiahnuť vybrané e-knihy. Vo Virtuálnej študovni sú k dispozícii viaceré skriptá a učebnice, informovala Slovenská poľnohospodárska knižnica pri SPU.

Svoje elektronické služby ponúka čitateľom aj Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre. „Snažíme sa byť s našimi čitateľmi v kontakte, aj keď je knižnica zatvorená. Študenti, ktorí pracujú na bakalárskej alebo diplomovej práci, v tomto čase nemôžu prísť k nám, preto im ponúkame bezplatné vypracovanie rešerše podľa ich požiadaviek. Čitateľom ponúkame aj článkovú bibliografiu. Ide o novú službu, v rámci ktorej ponúkame zasielanie kópií článkov. Okrem toho máme k dispozícii aj viac ako 8000 elektronických kníh na stiahnutie,“ informovala knižnica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #online #knižnica #digitálne