Knižnica požičiava knihy cez okno

Milovníci kníh a čítania v bratislavskom Novom Meste si aj počas pandémie nového koronavírusu prídu na svoje. Novomestská centrálna knižnica na Pionierskej ulici obnovila svoje služby, avšak v obmedzenom režime a pri dodržiavaní bezpečnostných a hygienických opatrení. Objednané knihy vydáva cez okno a len dva dni v týždni v obmedzených hodinách.

13.04.2020 06:00
škola, knižnica, knihy, študent, študentka,... Foto:
Počas pandémie koronavírusu sú zatvorené aj knižnice.
debata

„Naša knižnica má vytvorené podmienky na dezinfekciu a dostatok ochranných pomôcok pre zamestnancov, knihy z knižnice sú bezpečné. Všetky knihy, ktoré boli a sú vrátené do priestorov knižnice, sú dezinfikované vystavením pôsobeniu ozónu na niekoľko hodín v uzatvorenej miestnosti,“ konštatuje riaditeľka knižnice Jana Sedláčková.

Čitatelia si môžu objednať najviac päť titulov, objednávka kníh sa rieši elektronicky prostredníctvom emailovej adresy kbnm@kbnm.sk. Dostupnosť kníh si môžu overiť v on-line katalógu knižnice. Objednané knihy vydáva knižnica cez okno na prízemí budovy na Pionierskej ulici, informácie prídu čitateľom do e-mailu. Vydávanie funguje len v utorky a štvrtky v čase od 15.00 h do 17.00 h.

„Možnosť vrátiť knihy zostáva rovnaká ako doposiaľ, prostredníctvom biblioboxu umiestneného pred vchodom do budovy,“ dopĺňa mestská časť, ktorá zároveň upozorňuje na dôsledné dodržiavanie krízového výpožičného poriadku.

debata chyba