Igor S. Prokopenko: Koronavírus

Aký scenár môžeme vo svete očakávať? Koľko životov si ešte pandémia vyžiada? Kniha s podtitulom Vírus zabijak je výsledkom spolupráce autora s lekármi, biológmi aj s dôstojníkmi spravodajských služieb. S tromi filmovými štábmi tému sleduje od prvých dní priamo v Číne, ako aj v Moskve a Novosibirsku, kde skúmajú najnebezpečnejšie vírusy.

25.04.2020 05:00
debata
Igor S. Prokopenko: Koronavírus Foto: NOXI
Koronavirus Igor S. Prokopenko: Koronavírus

Správa o výskyte koronavírusu v Číne vzbudila od prvých týždňov celosvetovú pozornosť. Nakazení, mŕtvi, masová hystéria a neraz drastické opatrenia jednotlivých štátov. A to všetko v podmienkach, kedy proti novému vírusu neexistuje vakcína a kedy nikto nevie, ako sa pred ním ochrániť. Pôvod tohto vražedného vírusu vyvoláva mnoho otázok.

Podarí sa vyrobiť vakcínu? Aký scenár môžeme vo svete očakávať? A koľko životov si ešte pandémia vyžiada? Na mnohé z týchto otázok nájdete odpovede práve v tejto knihe. Je výsledkom spolupráce známeho dokumentaristu a televízneho moderátora I.S.Prokopenka s poprednými lekármi, biológmi a dôstojníkmi spravodajských služieb. S tromi filmovými štábmi túto tému podrobne sleduje od prvých dní prepuknutia choroby priamo v Číne, ako aj v Moskve a Novosibirsku, kde skúmajú najnebezpečnejšie vírusy.

V knihe odpovedá na množstvo otázok, ktoré mu ľudia posielali na jeho instagramový účet. Okrem iného sa tiež dozviete, ako v prípade potreby naozaj účinne ochrániť seba aj svojich blízkych. Dnes je dôležitejšie ako nikdy predtým spoznať pravú tvár nepriateľa. Aj keď je neviditeľný… Táto kniha obsahuje QR kódy s odkazmi na užitočné a zaujímavé videá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy #koronavírus