John Strelecky: Návrat do Kaviarne na konci sveta

Niekdajší vystresovaný manažér dnes vedie šťastný a vyrovnaný život. Nešťastná Jessica od rána do večera plní to, čo od nej iní očakávajú a zabúda na seba. Stretnú sa v kaviarni na konci sveta.

02.07.2020 06:00
debata
John Strelecky: Návrat do kaviarne na konci sveta Foto: TATRAN
Navrat_do_Kaviarne_prebal.indd John Strelecky: Návrat do kaviarne na konci sveta

Rozprávač John bol voľakedy vystresovaným manažérom, ale dnes vedie šťastný a vyrovnaný život. Na okružnej cyklotúre po Havaji náhodou znovu narazí na Kaviareň na konci sveta, ktorá ho navždy zmenila. V kaviarni stretne nešťastnú Jessicu. Od rána do večera je uväznená v stresujúcom zamestnaní, robí všetko, čo ľudia od nej očakávajú, a pritom zabúda na vlastné ciele a želania. John sa stane jej mentorom a pomôže jej rozpamätať sa na to, čo má pre ňu skutočne význam.

V Jessikiných rozhovoroch s Johnom nájde čitateľ odpovede na otázky, ako uniknúť z každodenného kolotoča starostí a znovu objaviť zmysel vlastného života.

Hľadať odpovede na jednoduché otázky je niekedy tá najťažšia životná úloha. Táto útla kniha hľadí na každodennosť života zo zaujímavej perspektívy, čím nám pomáha pozrieť sa na seba samých v novom svetle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy