Robert Harris: Druhý spánok

Píše sa rok 1468 - prečo má dedinský kňaz iPhone? Neobyčajný príbeh, ktorý spája triler a apokalyptickú fikciu. Objavte nový žáner – historický triler, ktorý sa odohráva v budúcnosti. Mladý kňaz prichádza na koni do odľahlej dediny v Anglicku, aby pochoval tamojšieho farára. Nasledujúce dni otrasú všetkým, čo si doposiaľ myslel o sebe, cirkvi aj o svete.

03.07.2020 06:00
debata
Robert Harris: Druhý spánok Foto: SLOVART
druhy-spanok-91625 Robert Harris: Druhý spánok

Autor bestsellerov Vaterland a Mníchov prichádza s novým románom Druhý spánok. Robert Harris má dar, vďaka ktorému dokáže svojich čitateľov vtiahnuť do neznámeho prostredia a predstaviť im napínavý príbeh hrdinu, ktorého vedie cez prekážky k zdanlivo rutinnej úlohe – a pritom nám odhalí neočakávanú pravdu. Román Druhý spánok vychádza v preklade Otta Havrilu a je neobyčajným príbehom, ktorý spája triler a apokalyptickú fikciu.

Píše sa rok 1468. Mladý kňaz Christopher Fairfax prichádza na koni do odľahlej dediny v juhozápadnom Anglicku, aby pochoval tamojšieho farára. Okolitá krajina je posiata predmetmi z dávnych čias – mincami, črepinami, ľudskými kosťami, ktoré starý farár vyhľadával a zbieral. Doplatil na svoju posadnutosť minulosťou vlastným životom? Fairfax je odhodlaný odhaliť pravdu. Nasledujúcich šesť dní otrasie všetkým, čo si doposiaľ myslel o sebe, cirkvi aj o svete.

„Spisovateľ Robert Harris sa nebojí ničoho. Druhý spánok má neskutočné tempo, je to čistá, elegantná, nekomplikovaná próza. Harrisova fantázia nemá hranice.“

Daily Express

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy