Bratislavský knižný trh bude v sobotu 18. júla

Bratislavský knižný festival (BRaK) organizuje v sobotu 18. júla letné "pop-up" podujatie. Uskutoční sa na Námestí Nežnej revolúcie pred Starou tržnicou v rámci tradičných trhov. Knižnú ponuku doplní kultúrny program pre deti aj dospelých.

15.07.2020 07:00
námestie snp, námestie nežnej revolúcie, stará... Foto: ,
Bratislavský knižný trh sa uskutoční pred Starou tržnicou na Námestií nežnej revolúcie.
debata

Organizátori chcú týmto podujatím poskytnúť malým nezávislým vydavateľstvám priestor na podporu predaja a pomôcť im tak lepšie prekonať následky, ktoré ich postihli počas pandémie v dôsledku zatvorení kníhkupectiev.

„Bratislavský knižný trh je pop-up k pripravovanému siedmemu ročníku Bratislavského knižného festivalu, ktorý sa bude konať od 13. do 16. septembra v Novej Cvernovke. Zároveň je pilotným ročníkom trhov, z ktorých by sme chceli vybudovať pravidelnú tradíciu,“ uviedol riaditeľ BRaKu František Malík. „Máme pocit, že v Bratislave nám totiž chýba poriadny knižný trh pre malé vydavateľstvá. Spojením so Starou tržnicou a využitím miesta, ktoré je s trhovou tradíciou späté historicky, ponúkame podujatie, ktoré má potenciál rozrastať sa a opakovať každoročne,“ dodal.

Sprievodný program podujatia ponúka detské bábkové predstavenie Tajomstvo oceánu Divadla SpozaVoza, DJ Samurai a DJ Tuzex sa postarajú o hudobnú produkciu. Michal Hvorecký bude moderovať diskusiu s hosťkami Barbarou Sigmundovou a Gabrielou Magovou z OZ Doslov zameranú na tému prekladateľstva. Laco Kerata bude hosťom literárneho formátu Čau o piatej, v ktorom bude čítať zo svojich kníh. „Program ukončíme live koncertom mladej slovenskej popovej kapely Luis,“ avizujú organizátori.

Vstup je voľný. Podujatie bude trvať od 9.00 do 19.00 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavský knižný festival