Detektívny večer plný prekvapení

Len málokto pozná jeho tvár a identitu, teda okrem najbližších spolupracovníkov. Detektívky z jeho pera však poznajú desaťtisíce čitateľov, ktorých si jeho napínavé krimipríbehy podmanili.

29.07.2020 07:00
debata
Dominik Dán: Klbko zmijí Foto: Slovart
20 dominik dan A Klbko zmiji Dominik Dán: Klbko zmijí

Za pätnásť rokov, čo je Dominik Dán na slovenskej literárnej scéne, sa z jeho dvadsiatich deviatich kníh predalo už viac ako milión výtlačkov. Hodinu pred dnešnou polnocou pošteklí záujem vyznávačov „dánoviek“ autor, ukrývajúci sa za pseudonymom, novinkou. Svoju tridsiatu knihu nazval Klbko zmijí.

Kto sa nevie dočkať a túži „prelúskať“ ju medzi prvými, tomu stačí osobne sa vybrať do bratislavského kníhkupectva Martinus, kde sa polnočný predaj rozbehne. Ak by niekto čo len na okamih s kúpou váhal, toho azda presvedčí prvá kapitola, ktorú bude v nočnom čase čítať herec Martin Mňahončák.

Dozvie sa, že mladý ambiciózny detektív Richard Krauz a jeho partneri z oddelenia vrážd opäť stoja pred zložitým rébusom. Odhaliť a usvedčiť strelca, čo najprv popravil okresného prokurátora v jeho spálni a o dva dni nato aj starostu okrajovej mestskej časti. Stôp z miest činov je primálo, svedkovia nehcú vypovedať a už vôbec nie svedčiť na súde. Navyše na nich tlačia nadriadení, v radoch ktorých číha zrada.

Prípad „páchne“ korupciou, aj preto musí vyšetrovanie vrážd partia tajiť pred kolegami, čo stoja na vyšších stupienkoch. Odraziť priamy úder skorumpovaných papalášov im dá, samozrejme, riadne zabrať, ale ako vždy, detektívov neodradí ani tá najnebezpečnejšia prekážka. Pre tých, čo nemajú náladu na nočnú prechádzku, je určené on-line podujatie Dominik Dán: Detektívny večer plný prekvapení. Od 21. hod. sa na instagrame dozvedia viac o krimifenoméne so skratkou DD.

Nadšenci najpredávanejšieho slovenského autora detektívok majú šancu obohatiť svoju knižnicu o výtlačok v limitovanej edície ozdobený Danglárovou obálkou, číslom a podpisom samotného autora. A pripravuje sa aj audioverzia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martinus.sk #Dominik Dán