Animovaný seriál Bol raz jeden život prichádza ako komiks

Ako funguje ľudské telo jednoducho vysvetlí seriál pretvorený do komiksovej podoby.

16.09.2020 16:37
Bol raz jeden zivot srdce obalka Foto:
debata

„Táto veta pravdivá je, život skrýva rôzne taje,“ spieva Marcela Molnárová v znelke k známemu seriálu Bol raz jeden život, ktorý v minulosti na obrazovkách Slovenskej televízie viacerým generáciám detí predstavil, ako funguje ľudské telo. Cez postavičky Maestra, Hema či Globínky, a ich priateľov sa menší i väčší mohli v 26 epizódach dozvedieť, čo sa deje v ľudskom tele, ako prebiehajú rôzne procesy. To všetko zrozumiteľnou a pochopiteľnou formou.

Seriál francúzskeho režiséra a scenáristu Alberta Barillé s hudbou Michela Legranda sa preslávil v mnohých krajinách po celom svete, v súčasnosti sa k nemu deti môžu dostať napríklad prostredníctvom streamovacej služby Netflix.

A nielen to. Vo vydavateľstve Fragment teraz vychádza spracovanie dobrodružstiev zo seriálu Bol raz jeden život v komiksovej podobe. Prvá zo série kníh je venovaná srdcu a tomu, ako tento orgán funguje a čo všetko ho môže ohroziť. Komiks prepísal Jean-Charles Gaudin, prekreslil francúzsky umelec Minte a o slovenský preklad sa postarala Viktória Floreková.

Bol raz jeden život vychádza ako komiks. Prvá...
Bol raz jeden život vychádza ako komiks. Prvá...
Bol raz jeden život vychádza ako komiks. Prvá...

„Tak ako hádam každé dieťa, vrátane tých mojich, som ten seriál milovala. Zabavil ma a ešte aj veľa nového naučil. A na úvodnú pesničku asi nikto z nás nezabudne,“ hovorí redaktorka vydavateľského domu Albatros Media Slovakia Tatiana Floreková. „Preto som po komikse s obľúbenými postavičkami a príbehmi siahla hneď, ako bol v ponuke. Som rada, že ho vydávame v slovenčine a že rodičia môžu vziať deťom seriál v knižnom vydaní kamkoľvek s nimi pôjdu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komiks #Bol raz jeden život