Historickí detektívi sú tu zase! V ďalšom románe Juraja Červenáka

Známy slovenský autor historických románov Juraj Červenák pripravil na október už siedme pokračovanie príbehov dobových detektívov. Tentoraz ich osud zavedie do Plzne na začiatku 17. storočia, kde zúri morová epidémia.

07.10.2020 13:00
debata

Detektívi z obľúbenej románovej série pôsobia v čase vlády cisára Rudolfa II., keď nebola núdza o tajomné a zamotané prípady. Teraz sa stretnú s takmer nadpozemskou silou.

Historický detektívny román Anjel v podsvetí -... Foto: Slovart
Kniha Anjel v podsveti Historický detektívny román Anjel v podsvetí - obálka

Fanúšikovia, ktorí sa už nevedeli dočkať nového prípadu Steina, Barbariča a Jaroša, si opäť prídu na svoje. Dej príbehu pod názvom Anjel v podsvetí sa odohráva začiatkom roka 1600 v Plzni.

Kráľovský dvor sa sem presunul z Prahy, ktorú napadla morová nákaza. V podzemných chodbách mesta však číha niečo strašnejšie. Sú detektívi vystavení nadpozemskej sile, alebo stojí za zločinmi niekto naozaj prefíkaný?

V zamotanom prípade nechýbajú dvojtvárni alchymisti, vražední špióni, tajné bratstvo zhýralých kacírov a démon, čo loví duše v podzemnom labyrinte pod Plzňou.

Kapitán Stein je čoraz väčšmi vystavený tlaku vrchnosti a v nebezpečnom vyšetrovaní nenachádza jednoduché rozuzlenie. Pomôcť by mu mohol jeho spoločník, notár Barbarič.

Vydavateľstvo Slovart pri tejto novinke vydáva i špeciálny plagát nielen pre skalných fanúšikov historických vyšetrovateľov. Z jednej strany sú na ňom graficky znázornené archaické slová, ktoré Juraj Červenák pri písaní svojich románov často využíva.

Na mapke znázornenej na druhej strane sú zase predstavené rôzne miesta z predchádzajúcich autorových kníh v tejto sérii, doplnené jednoduchou spoločenskou hrou. Plagát navrhol a nakreslil grafický dizajnér František Hříbal a čitatelia ho nájdu v každom dobrom kníhkupectve.

Juraj Červenák (1974) žije v Banskej Štiavnici a knižne debutoval v roku 1993. Presadil sa ako autor historickej fantasy so slovanskými motívmi. Úspech u čitateľov si získal historickou detektívnou sériou Barbarič a Stein, ktorá má zatiaľ sedem častí.

Je držiteľom viacerých žánrových ocenení vrátane Ceny Fantázie, Ceny o najlepšiu fantasy či Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu českú a slovenskú knihu roka.

Vo vydavateľstve Slovart doteraz vyšli v sérii Stein a Barbarič jeho romány: Mŕtvy na Pekelnom vrchu, Krv prvorodených, Ohnivé znamenie, Diabol v zrkadle, Vlk a dýka a Les prízrakov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #literatúra #historický román #Juraj Červenák #historická detektívka