Na knižnom veľtrhu vo Franfurkte nebudú akcie pre verejnosť

Organizátori tradičného medzinárodného knižného veľtrhu v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom v pondelok 12. októbra zmenili svoje skoršie rozhodnutie a zrušili všetky verejné podujatia, ktoré sa mali tento týždeň konať vo veľtržnej hale.

13.10.2020 14:00
Nemecko Frankfurt COVID veľtrh knižný verejnosť... Foto: ,
Knižný veľtrh bude tento rok určený pre vystavovateľov. Podujatia pre verejnosť budú iba online.
debata

Organizátori najväčšieho knižného veľtrhu na svete oznámili, že vzali do úvahy narastajúce počty nakazených koronavírusom vo Frankfurte a po celom Nemecku a rozhodli sa podniknúť spomínané akcie len s moderátormi.

Rozhodnutie nepriaznivo ovplyvní aj dnešnú úvodnú slávnosť (13. októbra), na ktorú bolo pozvaných 250 hostí. Tá sa bude konať online.

Ďalšie podujatia na veľtrhu, ktorý potrvá do nedele 18. októbra, budú naživo streamované. „Zdravotné a hygienické podmienky pre využitie veľtržnej haly vo Frankfurte miestne úrady pred niekoľkými dňami znova preverili a schválili. Ale my sme sa napriek tomu rozhodli minimalizovať riziká a neotvoriť halu pre verejnosť, práve pre obavy o zdravie našich hostí,“ vysvetlil riaditeľ Frankfurtského knižného veľtrhu Jürgen Boos.

Určité podujatia plánované na iných miestach v centre Frankfurtu prebehnú. Všetky tieto miesta však spĺňajú súčasné predpisy, stanovené regionálnymi úradmi pre boj s koronavírusom.

debata chyba
Viac na túto tému: #knižný veľtrh #Franfurkt