Do košickej detskej knižnice len s certifikátom

Knižnica pre mládež mesta Košice od stredy opäť otvára svoje pobočky. Aktuálne od čitateľov vyžaduje preukázať sa potvrdením o negatívnom výsledku testu na nový koronavírus. Vrátené knihy idú do karantény.

04.11.2020 13:00
debata (1)

Knižnica od stredy otvára pre čitateľov všetky pobočky v meste, okrem pobočky v OC Merkúr na Němcovej ulici, ktorú sprístupní vo štvrtok (5. 11.). Aktuálne knižnica vyžaduje preukázať sa potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo certifikátom Ministerstva zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19, vykonaným od 29. októbra do 1. novembra. Pracovníčky knižnice sú preto oprávnené požadovať od osoby vstupujúcej do priestorov knižnice k nahliadnutiu doklad o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Rovnako je možné preukázať sa potvrdením o výnimke z disponovania takýmto testom. Ak osoby takéto doklady nemajú, knihovníčka je povinná odoprieť im vstup do priestorov, upozornila riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Pripomína, že v pobočkách Knižnice pre mládež mesta Košice bude rovnako ako doteraz vstup do priestorov umožnený len s rúškom, respektíve s prekrytými hornými dýchacími cestami. Platí tiež povinnosť používania rukavíc alebo dezinfekcie rúk, ako aj dodržiavania bezpečných rozostupov. Okrem obmedzeného počtu osôb tiež naďalej platí karanténa pre vrátené knihy v trvaní jedného dňa. V platnosti zostáva aj zavedená hygienická prestávka v mimoškolských pobočkách v čase od 11.30 do 12.30 h, i zákaz používania verejného internetu, detských kútikov, konania hromadných podujatí a exkurzií, či zhromažďovania sa.

Knižnica zároveň vyzýva svojich návštevníkov, aby sa v priestoroch knižnice zbytočne nezdržiavali a svoj pobyt obmedzili výlučne na vrátenie a výber kníh. Opäť bude fungovať aj služba Bibliobox pre rýchle vrátenie kníh a služba Expresný balíček pre rýchlu výpožičku, dodáva knižnica s tým, že o týchto službách bližšie informuje aj na svojej webovej stránke.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #knižnica