Anna Sláviková napísala detskú knižku Vtáčiky okolo nás

Verše o malých operencoch doplnené peknými fotografiami sú určené najmä deťom od šesť do sedem rokov.

27.12.2020 06:00
debata
Obálka knihy. Foto: BB Print
Vtáčiky okolo nás Obálka knihy.

V najnovšej knižke Vtáčiky okolo nás sa Anna Sláviková sústredila na operence, ktoré nám svojím spevom spríjemňujú život a chránia nás od dotieravého hmyzu.

Hravou formou chce pritiahnuť pozornosť malých šesť- až sedemročných čitateľov, pre ktorých v priebehu pol roka napísala veršíky o nádherných vtáčikoch. Poletujú nám ponad hlavy, sadajú na konáre stromov v parkoch, lesoch, na záhradách, a niekedy si sadnú aj na naše balkóny.

Citlivými a vtipnými veršíkmi chce v mladých ľuďoch vyvolať záujem o poéziu a tiež o prírodu, ktorá nás obklopuje.

Obálka knižky Vtáčiky okolo nás upúta veselou kresbou z pera slovenského ilustrátora Petra Cpina a tiež profesionálnymi zábermi z fotoaparátu známeho prírodovedca Miroslava Sanigu.

Spojením zábavných, zároveň aj poučných básní s výborným výtvarným riešením, robí z knižky Vtáčiky okolo nás vhodnú literatúru pre deti, ktorou možno dopĺňať aj učebnú látku žiakov základných škôl z vlastivedy a prírodopisu.

Autorka Anna Sláviková pôsobila v rôznych periodikách. Dlhé roky prispievala do rodinného časopisu Život jednak príbehmi, jednak reportážami a rozhovormi. Svoje články posielala i do časopisu Slovenka, odbornejšie recenzie písala pre časopis Film a divadlo, denníky Smena, Pravda a Práca.

Doteraz jej články možno čítať na stránkach Literárneho týždenníka, Slovenských národných novín či Listov Slovákov a Čechov. Pravidelne už šestnásť rokov robí rozhovory so zaujímavými osobnosťami z oblasti umenia, literatúry do časopisu Dimenzie, tridsať rokov robila rozhovory s výnimočnými ľuďmi z mestskej časti Ružinova do časopisu Ružinské Echo.

Doteraz publikovala vyše 1 200 veľkých článkov viacerých žánrov: rozhovory, recenzie na divadelné predstavenia i knihy, reportáže, fejtóny, príbehy či poviedky.

Vydala päť kníh. Dve z nich sú poviedkové, v tretej sú príbehy, vo štvrtej – obsiahlej až 544 stranovej s názvom Vyznania osobností Slovenska je 101 rozhovorov so vzácnymi a jedinečnými ľuďmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #vtáky #Anna Sláviková