Sebastian Fitzek: Cesta domov

Kto pozná dátum svojej smrti, už umiera... Temný psychotriler z pera známeho nemeckého autora, ktorý ovláda tajomstvo, ako udržať čitateľa v napätí od prvej stránky po poslednú. Je tajomný, nepredvídateľný a dokonale pozná ľudské telo i dušu.

01.01.2021 06:00
debata
Sebastian Fitzek: Cesta domov Foto: Tatran
cesta domov cover press Sebastian Fitzek: Cesta domov

Je sobota, krátko po 22. hodine. Jules Tannbergová má službu na tiesňovej linke určenej ženám, ktoré sa cestou domov neskoro v noci boja a potrebujú počuť upokojujúci hlas. Jej upokojujúci hlas ich bezpečne prevedie cez nástrahy tmy – alebo v prípade núdze zavolá pomoc.

Jules ešte netelefonovala so skutočne ohrozenou ženou. Až dnes s Klárou. Mladá žena je vydesená. Myslí si, že ju prenasleduje muž, ktorý na ňu už raz zaútočil a v spálni napísal na stenu dátum ich spoločného rande. Klárin deň smrti. A ten deň sa práve začína…

Tajomný, represívny, útočiaci na nervy – autorov najstrašidelnejší triler.

Sebastian Fitzek je nemecký spisovateľ a novinár. Náklad jeho detektívok presiahol 9 miliónov výtlačkov a bol preložený do 25 jazykov. V súčasnosti je najúspešnejším a najžiadanejším nemeckým autorom, ktorý sa presadil aj v USA a v Anglicku. Hneď jeho prvý psychotriler Terapia sa stal bestsellerom a filmová spoločnosť Odeon vzápätí zakúpila filmové práva. Bola to dobrá voľba, lebo aj film získal mnohé ocenenia. Jeho druhá kniha Šialená hra bola taktiež nezvyčajným úspechom a rovnako sfilmovaná. Desať rokov a desať strhujúcich bestsellerov urobila z autora priam detektívneho guru. V Nemecku sa jeho romány tešia takej obľube, že boli uvedené ako rozhlasové či divadelné hry, dokonca zhudobnené. Sebastian Fitzek rád komunikuje online a vymýšľa si veľmi zvláštne miesta pre svoje čítačky ako napr. pohrebnú sieň, hospic alebo železničný vagón. Tento rok získal Európsku cenu pre kriminálnu literatúru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy