Láska je pre lúzrov

Pätnásťročná Phoebe zbožňuje čiernu farbu a neznáša ľudí. Najviac zo všetkého tých zamilovaných, ktorým hormóny udierajú do hlavy a robia z nich uslintaných zombíkov.

02.04.2021 06:30
debata
Wibke Brueggemann: Láska je pre lúzrov. Foto: Slovart
kniha laska je pre luzrov Wibke Brueggemann: Láska je pre lúzrov.

Najhoršie je, že Phoebina najlepšia priateľka sa práve mení na takýto chodiaci hormonálny horor, pretože sa zamilovala a začala randiť. A tak Phoebe oplakáva mozgovú smrť svojej kamarátky, pevne rozhodnutá, že ona sama sa nikdy nezamiluje. Čo však človek mieni, môže jedna nová známosť zmeniť…

Novinka s Láska je pre lúzrov s podtitulom Môj hormonálny horor vychádza vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Lucie Nižníkovej.

Wibke Brueggemann vo svojej prvotine prináša vtipný príbeh o starostiach aj radostiach dospievania a ocenila slovenskú ilustrátorku Martu Matus, ktorá je autorkou kresby na obálke. Mladá a talentovaná výtvarníčka absolvovala štúdium na katedre grafiky VŠVU v ateliéri ilustrácií pod vedením Dušana Kállaya a Ľuboslava Pala.

Autorka Wibke Brueggemann vyrastala v severnom Nemecku a na juhu USA, avšak svojím domovom nazýva Londýn. Pôvodne študovala herectvo, ale nakoniec sa stala spisovateľkou. Získala magisterský titul z Písania pre mladých z Bath Spa University, kde sa stala aj držiteľkou ceny Bath Spa University Writing Award. Wibke miluje cestovanie a je milovníčkou romantickej poézie a renesančného umenia. Láska je pre lúzrov je jej debutovým románom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy