Alex Dahl: Nevinná hra

Psychologický triler so silnými ženskými postavami a rôznymi uhlami pohľadu prechádza viacerými časovými rovinami.

03.04.2021 06:00
debata
Alex Dahl: Nevinná hra Foto: Ikar
kniha Nevinna hra Alex Dahl: Nevinná hra

Fredrik a Elisa Blixovci žijú pokojný, predvídateľný, takmer až nudný život v malebnom nórskom mestečku Sandefjord. To sa však navždy zmení, keď ich sedemročná dcéra Lucia po noci strávenej u spolužiačky zmizne, akoby sa do zeme prepadla.

Blixovci zažívajú tú najhoršiu nočnú moru, z ktorej niet úniku. Vyšetrovanie čoskoro ukáže, že únos dievčatka bol naplánovaný do najmenších detailov. V mysliach utrápených rodičov sa vynára množstvo znepokojivých otázok: Naozaj Luciu uniesla zločinecká sieť? Prečo si únoscovia vybrali práve ich dieťa? Je možné, že sa im chcel niekto pomstiť? Fredrik s Elisou postupne zisťujú, že ak chcú, aby sa im dcéra vrátila, dávno pochované tajomstvá z ich minulosti budú musieť opäť uzrieť svetlo sveta…

Nevinná hra je dielom nórsko-americkej autorky Alex Dahl. „Je to príbeh o dievčatku Lucii, ktoré prvýrát prespí u svojej kamarátky a keď po ňu jej rodičia na druhý deň prídu, nenájdu ani svoju dcéru, ani jej kamarátku a jej rodinu, dom je prázdny a rozbehne sa medzinárodné pátranie,“ predstavila autorka svoju novú knihu. Ako dodala, je to psychologický triler so silnými ženskými postavami, rôznymi uhlami pohľadu, prechádza viacerými časovými rovinami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy