Rowlingová napísala pre deti ďalšiu knihu! Prekoná Harryho Pottera?

Nový príbeh vyjde v októbri a bude na vianočnú tému.

14.04.2021 09:43
J.K. Rowlingová, Ikabog Foto:
J.K. Rowlingová.
debata

Autorka príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi Joanne Rowlingová napísala ďalšiu knihu pre deti a mládež. Titul The Christmas Pig (Vianočné prasiatko) o stratenom plyšákovi vyjde 12. októbra vo viac než dvadsiatich jazykoch naraz, informovala autorka na svojich sociálnych sieťach.

Nová kniha má byť hrejivým a napínavým dobrodružstvom o chlapcovi Jackovi a jeho milovanej plyšovej hračke, ktorá ho sprevádza detstvom, až kým sa jedného osudného vianočného večera nestratí. Vianoce sú ale čas zázrakov a tak nový plyšák, ktorého Jack dostane, ožije a pomôže malému chlapcovi pátrať po jeho najlepšom kamarátovi.

Kniha bude určená pre deti od osem rokov a bude obsahovať úplne nový, samostatný príbeh, ktorý sa neviaže na Rowlingovej predchádzajúcu tvorbu.

J.K. Rowlingová si po sérii siedmich kníh o čarodejníkovi Harrym Potterovi dala pauzu od kníh pre deti. Kniha s názvom Ikabog, ktorú vydala vlani aj s detskými ilustráciami, je prvé Rowlingovej zverejnené dielo pre deti od čias, čo vyšla siedma časť Harryho Pottera. Autorka celú knihu postupne zverejnila po kapitolách zadarmo na internete, neskôr bola vydaná knižne a svoj honorár z tohto „politického trilera“ pre deti venovala na pomoc ľuďom postihnutým Covidom-19.

Z kníh o dobrodružstvách Harryho, Rona a Hermiony v Rokforte sa predalo viac ako 500 miliónov výtlačkov a boli preložené do viac ako 80 jazykov. Na základe kníh vzniklo osem filmov o mladom čarodejníkovi.

Rowlingová ku knižnej sérii doplnila tri sprievodné knihy Metlobal v priebehu vekov, Fantastické zvery a ich výskyt a Rozprávky Barda Beedla. Výťažok z nich bol určený na pomoc charite.

J. K. Rowlingová žije so svojou rodinou v Škótsku, kde sa venuje tvorbe pre dospelých. Posledné roky písala krimipríbehy o súkromnom detektívovi Cormoranovi Strikeovi, pod ktoré sa podpísala pseudonymom Robert Galbraith. Z nich vznikol aj televízny seriál, ktorý je dostupný napríklad na HBO GO.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #J.K. Rowlingová #The Christmas Pig