Komiks Batman/Fortnite u nás vypredali skôr, ako sa začal predávať

Mnohí hráči online hry Fortnite a fanúšikovia komiksov zažili veľké sklamanie. Komiks s názvom "Batman/Fortnite Bod nula", ktorý obsahuje aj unikátny kód do počítačovej hry, bol vypredaný skôr, ako sa vôbec začal predávať!

05.05.2021 15:00
chlapec, školák, počítač, Fortnite, Batman, komiks Foto: ,
Tínedžeri túžia po komikse aj kvôli unikátnemu kódu, ktorý sa dá zadať do počítačovej hry a umožní im získať nový prevlek.
debata

Fortnite je online bojová hra, ktorú je možné stiahnuť si do počítača zadarmo a od ktorej je slušne závislých už mnoho hráčov. Hovorí sa jej aj „multiplayerová akčná hra“, znamená to, že ju môže hrať aj viacero hráčov naraz. Batman je zas jeden z najslávnejších superhrdinov a ikonická postava komiksových príbehov, ktorá bola vytvorená už v máji 1939! Okrem komiksov je Batman aj postavou kreslených seriálov a hlavným hrdinom niekoľkých úspešných filmov.

Dá sa predpokladať, že keď sa tieto dva fenomény dneška spoja, vznikne ďalší úspešný projekt, ktorý zarobí. A to využilo americké komiksové vydavateľstvo DC (patrí do Warner Media) patriace medzi najväčších vydavateľov komiksov a grafických románov na svete. Najznámejšími postavami ich komiksových príbehov sú už spomínaný Batman, ďalej Superman, Aquaman, HarleyQuinn a podobne. Vymysleli komiks Batman/Fortnite, šesťdielnu minisériu komiksov, v ktorej sa Batman, Catwoman a ďalšie postavy dostanú trhlinou v priestore do sveta Fortnite. Autor scenára Christos Cage vytvoril komiksový príbeh odohrávajúci sa v hráčskom svete aj s jeho zákonitosťami. Napríklad, že postavy nemôžu hovoriť, alebo sa svet po istej dobe reštartuje a všetko sa začína od začiatku.

V komikse Batman vstupuje do sveta Fortnite.... Foto: Reprofoto: Bianka Stuppacherová/Nakladatelství CREW
komiks, Batman, Fortnite, kresba V komikse Batman vstupuje do sveta Fortnite. Tínedžeri sa už nemôžu dočkať ďalších dielov.

Komiks bol súbežne vydaný v Amerike, Nemecku, Taliansku, Brazílii, Španielsku a v Čechách. Na jeho českú verziu a online predaj netrpezlivo čakali aj mnohí slovenskí hráči Fortnite i komiksoví fanúšikovia. Prvý diel vyšiel 20. apríla. Avšak, čo sa stalo? Skôr, ako sa online predaj vôbec rozbehol, na stránkach slovenského Martinusu, ale aj samotného českého komiksového nakladateľstva CREW sa objavil nápis: Vypredané. Online priestor sa zaplnil nahnevanými odkazmi tínedžerov. Tí totiž stoja predovšetkým o unikátny kód, ktorý sa skrýva pod nálepkou vnútri komiksu a dá sa použiť len raz. Po jeho zadaní do hry majú možnosť získať tzv. nový skin, čiže niečo ako bonusový prevlek svojej postavy.

„E-shop je vypredaný, taký nával sme naozaj nečakali,“ vysvetľuje Michaela Pexová z Nakladatelství CREW, s.r.o., najstaršieho a najväčšieho komiksového vydavateľstva v ČR. „Komiks je v rámci e-shopu beznádejne vypredaný od prvého dielu. V Čechách je ešte možnosť kúpiť tieto časopisy v trafikách alebo v niektorých obchodných reťazcoch. Robíme však dotlač a na e-shop opätovne doskladníme prvý diel približne o mesiac. Treba sa zaregistrovať, aby záujemcom prišlo oznámenie, že je komiks k dispozícii. Bohužiaľ, nemôžeme zaručiť, či počet kusov uspokojí všetkých záujemcov,“ dodáva. Aj druhý diel, ktorý vyšiel v utorok 4. mája, je už v e-shope českého komiksového vydavateľstva vypredaný.

Situáciu, samozrejme, využili špekulanti a s komiksami sa už načierno na sociálnych sieťach obchoduje za niekoľkonásobné ceny. Na českom Bazoši za neuveriteľných 599 Kč (23 eur)! V slovenskom Martinuse mal 24 stranový komiks stáť 3,71 eura. Šesťdielna séria má vychádzať každých 14 dní.

Slovenským nedočkavcom teda ostáva iba čakať na dotlač prvého a nasledujúcich dielov. Dotlač 1. dielu by sa podľa najčerstvejších informácií od Michaely Pexovej z pražského CREW v dostatočnom náklade mala objaviť koncom mája (príprava kódov pre hru Fortnite totiž nie je jednoduchá a musia sa dodatočne vlepovať do komiksu). O dva týždne po dotlači prvého dielu by sa mala objaviť dotlač momentálne vypredanej „dvojky“. Diely tri až šesť by už mali vyjsť vo vyššom náklade, ktorý zohľadňuje zvýšený záujem o komiks.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komiks #Batman #počítačová hra #Fortnite