Pátra po nezvestných...no sama je Nezvestná

Skvelá detektívka so sympatickou postavou. Prvý diel a prvý prípad série so súkromnou detektívkou Jessicou Shawovou.

12.05.2021 06:00
debata
Lisa Gray - Nezvestná Foto: IKAR
Lisa Gray, Nezvestná Lisa Gray - Nezvestná

Nezvestná od Lisy Gray. „Jessica je súkromná vyšetrovateľka, ktorá hľadá nezvestných ľudí, takže ju nepríjemne zaskočí, keď zistí, že aj ona sama je nezvestná. Všetko, čo si myslela, že o sebe a svojej minulosti vie, sa zmení, keď dostane tajomný anonymný email s fotografiou dievčatka, ktoré zmizlo pred dvadsiatimi piatimi rokmi. To dievčatko je Jessica…“ prezrádza autorka pre slovenských čitateľov.

Aký príbeh môžete od Nezvestnej očakávať?

Naozaj premyslený a veľmi pútavý. Jessica teda pátra po nezvestných osobách, dostáva množstvo anonymných tipov a jedného dňa jej príde fotka, ktorá jej zmení život: je na nej trojročné dievčatko, ktoré uniesli pred 25-timi rokmi v Los Angeles. A áno, na tej fotke je ona sama. Jessicinu matku totiž podľa všetkého zavraždili a ju v rovnaký deň uniesli. Teraz sa púšťa do pátrania.

John Grisham - Vražda na ostrove Camino Čítajte viac John Grisham - Vražda na ostrove Camino. Nové krimi, ktoré stojí za to!

Paralelne sledujeme líniu s detektívom Jasonom Pryceom, ktorý vyšetruje brutálnu vraždu vysokoškoláčky. Náhoda ich oboch prepojí a Jessica si zakrátko uvedomí, že Pryce pred ňou tají niečo z jej vlastnej minulosti.

Jessica vyšetruje vraždu vlastnej matky a svoje dávne zmiznutie. Ponára sa do minulosti, vyťahuje dávno pochované tajomstvá a čím ďalej sa blíži k pravde, v o to väčšom nebezpečenstve sa ocitá. A slučka okolo jej krku sa uťahuje…

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Zuzana Jurigová Kapráliková:

Prečítajte si krátky úryvok z knihy Nezvestná

Nebola Jessica Shawová, newyorská súkromná detektívka, dcéra plachého a nadaného miestneho fotografa Tonyho Shawa. Ona je Alicia Lavellová, všeobecne známa nezvestná dcéra zavraždenej ženy, dieťa, ktorého tvár bola synonymom deväťdesiatych rokov v Eagle Rocku asi ako voňavka Calvina Kleina alebo cédečká Nirvany. Samozrejme, Jessica už mala mamu, ale tú upravenú verziu, ktorú jej ponúkol Tony, milióny kilometrov vzdialenú od skutočnej mamy – červenovlásky, ktorá skončila s podrezaným hrdlom po tom, čo žila celé roky v náhradných rodinách a sirotinci a zvádzala mužov v baroch s obsluhou hore bez. Tony nerád hovoril o minulosti. Takže o Pamele Arnoldovej, ktorú považovala za svoju mamu, dlho vedela len to, že zahynula pri autonehode, ešte predtým než sa Tony s Jessicou prisťahovali do New Yorku. Keď mala pätnásť rokov, dozvedela sa o Pamele viac. V jednu stredu ju Tony ju vzal do jej obľúbenej mexickej reštaurácie. Cez víkendy tam chodievali často, ale nikdy cez týždeň, v pracovné dni, takže vedela, že sa niečo deje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar